TUGRA от TRILUX - директната връзка между естетиката и функционалността в осветлението

TUGRA

Свързва пространствата

Директната връзка между естетиката и функционалността

TUGRA е решението, което предлагаме, когато искаме да покрием високите изисквания към осветеността на дадено помещение и качеството на светлината. Благодарение на вариациите по отношение на мощност, оптика и дължина (от 300mm до 2100mm), осветителното тяло предлага модерен и вечен дизайн за линейни концепции за осветление.

Гъвкавите възможности за свързване и монтаж, интелигентните допълнителни функции, максималната ефективност и лесната инсталация правят TUGRA най-доброто естетично и стабилно решение за помещения с всякакви размери.

Много предизвикателства. Единна система, която отговаря на тях

Съвременните помещения изискват все по-високо качество на осветлението. Необходимо е уникално, елегантно и издръжливо решение, което се инсталира лесно и е устойчиво във времето, готово да удовлетвори нуждите на потребителите.

TUGRA „откликва“ на тези изисквания с класически дизайн за модерна концепция за осветление с висок клас на защита.

Допълнителните модулни функции са с максимална ефективност за отделни осветителни тела и светлинни линии. По този начин TUGRA внася нов почерк на изкуство в различни пространства.

Концепцията позволява елементите да бъдат интегрирани в системата по гъвкав начин, тъй като TUGRA предлага иновативни опции за свързване за лесна инсталация и преоборудване.

Области на приложение

Висококачествената светлина, индивидуална оптика и гъвкави опции за монтаж правят TUGRA от TRILUX универсалното решение за всеки тип сгради.

Ефективен и издръжлив: Икономически привлекателен, с до 189 lm/W и експлоатационен живот до 100 000 h.

Офис

Дизайнът хармонизира перфектно с индустриалния чар на модерната нова работна архитектура. Благодарение на високото качество на светлината (UGR19), TUGRA е подходящ за работни места, където се използват монитори.

Многоетажни паркинги

С оптика за паркинг с индиректен светлинен компонент, висока защита и интелигентни допълнителни функции, TUGRA задава нови стандарти в осветлението на паркинги.

Ритейл зони

С TUGRA може да контролирате светлинния поток, който да бъде настроен според нуждите – за акцент на конкретни стоки, предлагайки индекс на цветопредаване CRI 90 или за създаване на благоприятна атмосфера в зоните за плащане с нисък коефициент на отражение UGR19. TUGRA предлага допълнителни модули по избор, които могат да улеснят управлението и да подобрят ефективността на осветлението.

На открито

Със степен на защита IP66 (по избор IP69K), продуктът е подходящ и за използване на открити площи около сгради – над входове и изходи, надвеси, фасади и др.

Училища, бизнес сгради, складове

TUGRA е устойчива на топлина, студ и вибрации, както и на прах и влага, като предлага най-високо качество на светлината (CRI 90, до 189 lm/W).

Офис

Дизайнът хармонизира перфектно с индустриалния чар на модерната нова работна архитектура. Благодарение на високото качество на светлината (UGR19), TUGRA е подходящ за работни места, където се използват монитори.

Офис
Многоетажни паркинги
Ритейл зони
На открито
Училища, бизнес сгради, складове

Системата TUGRA предлага множество предимства за архитекти, строители, инсталатори и потребители на търговски обекти

Перфектна светлина

Перфектна светлина

Благодарение на технологията Varizon, общо осем различни разпределения на светлината могат да бъдат реализирани с TUGRA. Въз основа на първичната оптика, призми в профила на осветителното тяло и призматични фолиа, осветителното тяло TUGRA може да бъде точно конфигурирано, за да осигури максимално качество на светлината за специфични приложения.

Преработен краен капак с IP66 степен на защита

Преработен краен капак с IP66 степен на защита

Благодарение на комбинацията от конвенционална пластмаса и термопластичен материал за крайни капачки, TUGRA постига степен на защита IP66 в стандартната си версия без допълнителен плътнител. Крайната капачка предлага пет различни опции за захранване.

Умен модул със сензорна технология

Умен модул със сензорна технология

TUGRA се предлага със сензорни модули, напр. датчик за движение. Тук сензорната технология контролира индивидуалното осветително тяло или групи от осветителни тела и може да реализира интелигентни приложения, подходящи в паркинги и логистични съоръжения, осигурявайки светене, когато то е необходимо. Добавянето на допълнителната функция става бързо и лесно чрез крайните капачки.

Модул с камера

Модул с камера

Камери или 3D скенери осигуряват високо ниво на сигурност в паркинг гаражи и логистични зони. Специфични за клиента модели камери могат да бъдат интегрирани в модулите при поискване.

Интегриран кабелен канал без бариери

Интегриран кабелен канал без бариери

Кабелен канал без бариери в TUGRA осигурява необходимото свободно пространство за некомуникационни кабели, например за предаване на данни, както и за използване при проходно окабеляване или окабеляване за аварийно осветление.

Модул с Wi-Fi повторител

Модул с Wi-Fi повторител

С помощта на модул с Wi-Fi повторител може да се осигури стабилна Wi-Fi връзка дори и в най-отдалечените ъгли, дори при сложни архитектурни условия – например в паркинги и супермаркети.

Универсална монтажна планка

Универсална монтажна планка

Универсалната монтажна планка, позволява лесната и гъвкава интеграция на допълнителни системи в осветителната мрежа, като например външни знаци за аварийно осветление или камери.

Цветово разнообразие

Цветово разнообразие

Стандартната версия на крайната капачка TUGRA се предлага в четири цвята: бяло, светлосиво, антрацитно сиво и черно. Възможни са и специални дизайни във всеки цвят по RAL, например индивидуални корпоративни цветове.

Свържете с нашите търговски представители за повече информация

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl