Термовизионните камери Dahua гарантирано откриват източника на пожар, още преди да е възникнал

Превенция

Големите горещини и дълги периоди на засушаване крият огромен риск от избухване на горски пожари. С настъпващите климатични изменения в последните години, летният сезон все по-често се характеризира с всеобхватни „мега“ пожари, неконтролируеми по своята същност, които не само опожаряват значителни площи, но и отнемат човешки животи.

Факторът време

Докато детекторите за дим регистрират пожар, когато вече е твърде късно и пожарът се е разраснал, термалните камери предлагат значително предимство, като засичат и отчитат повишаването на температурата само с няколко градуса. Тук факторът време е от решаващо значение, тъй като електрически вериги с прегряващи компоненти могат своевременно да бъдат изключени при необходимост, преди да избухнат в пламъци.

Удобство при работа

Разнообразието от камери е толкова голямо, колкото и обектите, които могат да бъдат наблюдавани с тях. Това включва например складове за опасни материали и химикали, логистични центрове, производствени линии, чисти стаи и центрове за данни и др. Видео камерите имат голям обхват, благодарение на което дори много големи помещения могат да бъдат следени с едно единствено устройство.

Цена

Дълго време термо камерите се считаха за скъпо и нерентабилно средство, което намира приложение основно в мащабни военни и индустриални проекти. С най-новото поколение термални камери на Dahua, тези решения вече са абсолютно достъпни и използваеми дори и за наблюдение на по-малки търговски и промишлени пространства.

Интелигентно видеонаблюдение

Серията термокамери Dahua Thermal Security интегрира термовизионна и AI технология, която осигурява ясен мониторинг при всякакви метеорологични условия с високо ниво на сигурност. Това е изключително гъвкаво решение за защита на критични инфраструктури, предотвратяване на горски пожари, гранична сигурност и т.н. Може да се използва дори при пълно затъмнение или при неблагоприятни атмосферни влияния, като предоставя широка гама от продукти за потребители от различни индустриални сектори.

Основни предимства

Възможност за мониторинг на далечни разстояния

Водещата термовизионна технология на Dahua предоставя възможност за наблюдение на ултра дълги разстояния, която може да засече превозни средства (до 20 km) и хора (до 8 km) в дребни детайли.

Надеждна защита при възпламенявания и пожари

Двуканалната технология за наблюдение позволява на термалните камери да откриват по-рано източника на пожар и да го проследяват в системата.

Отлична адаптивност към околната среда

Термокамерите Dahua трансформират топлинното излъчване в ясна и видима картина дори при работа при по-неблагоприятни условия, включително липса на осветеност, мъгла и др.

Интегрирана AI функционалност

Термалните камери са оборудвани с вградени алгоритми за дълбоко машинно обучение и по-добра производителност на базирания на изкуствен интелект хардуер, за да отговорят на различни бизнес изисквания.

Термография

Dahua използва високо прецизен сензор и усъвършенстван алгоритъм за отчитане на температурата, който осъществява точно и широкообхватно топлинно измерване. В допълнение, интегрираната технология поддържа различни сценарии, свързани с термоизмерването, за да посрещнат изцяло нуждите на крайния потребител.

Измерване на температурата в промишлени условия

Обхватът за индустриално измерване на температура е до 50 m, което отговаря на изискванията за непрекъснат мониторинг в реално време 24/7 през най-различни устройства.

Измерване на телесната температура

Безконтактното измерване на телесната температура предлага бърз скрининг, широко покритие и детекция на много хора. Точността може да достигне до ±0,3 °C.

Висока прецизност на измерване

Освен точността на измерване на телесната температура от ±0,3 °C, точността на измерване на температурата в индустриална среда може да достигне до ±2 °C.

Текра предлага богата гама от термални камери, подходящи за видеонаблюдение на по-големи терени, като ниви, гори, ливади и др., включително:

  • Термовизионна IP камера Dahua TPC-SD2241-B10F12-DW-S2
  • Термовизионна IP камера Dahua DUAL TPC-BF1241-D3F4 IP
  • Термовизионна IP камера Dahua DUAL TPC-BF1241-B3F4-S2
  • Термовизионна IP камера Dahua TPC-BF1241-B3F4-DW-S8
  • Термовизионна IP камера Dahua DUAL TPC-SD2221-TB7F8
  • Термовизионна IP камера Dahua TPC-SDA8441-B25Z45-BM-S22
  • Термовизионна IP камера Dahua DUAL TPC-BF1241-B10F12-S2
  • Термовизионна IP камера Dahua TPC-BF1241-B10F12-DW-S8
  • Термовизионна IP камера Dahua TPC-BF5401-B25-BC-S2
  • Термовизионна IP камера Dahua TPC-PT8441MA-B50Z45V1-BC-IR-S22

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl