Реновирайте Вашата домофонна система с интелигентно решение от Comelit – комбинация от традиционна двупроводна уредба и съвременна функционалност

Смарт технологиите са неизменна част от модерния лайфстайл, но дали стремежът към последните авангардни постижения е оправдан на всяка цена? Разумът повелява – а в строителството това е закон – най-добрият избор да не пренебрегва наличните ресурси и изградени работещи решения. Апартаментните домофонни системи не правят изключение. Обикновено изборът им подлежи на одобрение от всички собственици на апартаментите в блока или кооперацията, затова добре обмислените и обосновани решения са особено ценни.

Един от световните лидери в тази сфера е италианската компания Comelit , придобила известност като производителя, който пише историята в сектора на домофонните и видеорешения благодарение на разработките и непрекъснато усъвършенстване на продуктите си. Фирмата присъства на пазарите в над 90 страни, а Текра е търговски представител на Comelit за България . Надеждност, простота и многофункционалност отличават техните решения и ги нареждат сред най-предпочитаните в сектора включително и у нас.

В действителност IP технологиите повишиха очакванията на клиентите към домофонните системи като интегрирани системи за видеоразговор, видеонаблюдение, памет за снимки и пропуснати позвънявания, за управление на осветлението, асансьора, бариерата и за домашна автоматизация. Няколко са важните съображения в тази посока, които трябва да се имат предвид, за да се вземе най-доброто решение при избора на вида домофонна система:

  • Двупроводната видеодомофонна система е значително по-евтина – с до 30% до 50% спрямо аналогичното IP решение.
  • Когато в сградата вече има инсталирана аудио домофонна система, често някои съсобственици предпочитат тя да не бъде сменяна.
  • Съществуващото окабеляване може да бъде изградено с тип кабели или топология, които не са подходящи за IP решение.
  • Необходими са специалисти с професионални познания за конфигурирането на IP базираните инсталации.
  • Поддръжката на IP система също изисква специфични знания и опит, което усложнява ситуацията в дългосрочен план.

Като производител с опит от 1956 година, Comelit взема предвид тези съображения и създава технологично решение, което обединява предимствата на традиционните домофонни системи и новите функционалности. На първо място стои непретенциозността , тъй като се залага на традиционната двупроводна система SimpleBus, която може да работи с всички видове кабели – ШВПС, ШВПЛ, UTP, FTP. Не са необходими сложни инструменти и настройки, за да бъде инсталирана и да работи надеждно. Предложението на Comelit е особено подходящо за реновиране на съществуващи апартаментни домофонни системи.

С едно устройство инсталацията вече може да препраща повикванията към смартфона на собственика и членовете на семейството , давайки им възможност да управляват функциите при влизане през смарт телефони. До 50 апартамента с до 15 ползватели за всеки апартамент могат да се включат и управляват модерни функции. Интерфейсният модул 1406 Media Gateway дава възможност за всичко това, като се монтира на DIN шина, свързана към SimpleBus домофонна шина и към интернет чрез LAN интерфейс. Задачата му е да пренасочва повикванията към Comelit cloud, където собствениците на апартаментите създават акаунти и работят чрез приложението MyComelt. Всичко това се случва при положение, че във всеки апартамент е инсталирана само най-обикновена слушалка. Модулът 1406 SB2 Multi-User може да осигури решение и за по-голям брой апартаменти, като просто се увеличи броят модули съобразно големината на сградата.

Съществено улеснение е, че настройките на интелигентните функции не изискват специални умения и се правят от самите собственици, които е необходимо да сканират само един QR код и да се регистрират в облака на Comelit . Комплектът 1406 Media Gateway съдържа книжка с номера от 1 до 50 и 2 екземпляра QR кодове. Единият се залепя на устройството, а другият – в книжката, тъй като е важно при смяна на собственика да се проследи съответствието с конкретния апартамент. Всичко това е абсолютно по силите на всеки съвременен потребител без необходимост от професионална намеса.

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl