Пламен Благоев - Изпълнителен Директор на Текра

Текра обяви едно от новите си назначения, ключово за бъдещото развитие на компанията.

Фирма Текра обяви едно от новите си назначения, ключово за бъдещото развитие на компанията. От 01 януари 2024 г. г-н Пламен Благоев заема позицията Изпълнителен Директор, която до този момент се изпълняваше от собственика на компанията г-н Петър Полилеев.

Г-н Пламен Благоев е на 47 години, семеен. Завършил е „Хидрогеология и инженерна геология“ в Минно-геоложки университет със степен магистър. На по-късен етап добавя и втора магистърска степен – „Счетоводство и контрол“ в УНСС.

След завършването си работи катo геофизик за около 5 години. През 2005 г. започва своя стаж в Текра (бившата Телетек) като търговец в отдел Директни продажби. Около година по-късно е повишен в Регионален търговец.

В определен момент от развитието на дейността си, Текра се включва в големите проекти – доставки в специализирани сгради и обекти високо строителство. Новосъздаденият отдел „Проектен бизнес“ бе поверен на г-н Благоев през 2012 г. Там той създава контакти с архитекти, електропроектанти, инвеститори, и използва опита си с големи инженерингови компании и строители. И така след 8 години работа по проекти, идва и следващото предизвикателство.

От началото на 2021 г. поема ръководството на „Търговска дирекция“.

Пламен Благоев е новият търговски директор на Текра

„Новите ми ангажименти са свързани с политиката за продажби на компанията и с развитието на регионалните офиси. Поех поста с голяма отговорност. Минал съм през всички длъжности в търговския екип на компанията, което ми дава увереност, че мога да оправдая гласуваното доверие.“

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl