Интелигентни и прецизни решения за периметрова охрана на Dahua с технология, базирана на аналитични функции и изкуствен интелект

Dahua периметрова охрана

Тъй като периметровата охрана е базов и все по-често необходим способ за защита от нарушители и нежелано присъствие, доставчиците на решения за индустриална, гражданска и жилищна сигурност не спират да търсят и разработват нови методи и технологии, посредством които да отговорят на нарастващите нужди от надеждни системи за защита на периметъра и широкообхватно наблюдение.

Решенията за периметрова охрана на Dahua са проектирани да осигурят високоефективна, сигурна и рентабилна система за видеонаблюдение, интегрираща технология, базирана на изкуствен интелект (AI). Продуктите за защита с висока разделителна способност и AI предлагат прецизна сигнализация при поява на нарушител и предоставят подробна визуална информация в реално време.

Разработена въз основа на Deep Learning алгоритъм, технологията за охрана на периметъра на Dahua може безпогрешно да разпознае присъствие на човек или превозно средство. В зони с ограничен достъп, например зони за пешеходци или автомобили, фалшивите аларми, породени от незначителни и незастрашителни действия, са крайно редуцирани.

Текра предлага богат набор от продукти и решения за периметрова охрана на високотехнологичния лидер Dahua Technology, чийто основен вносител и дистрибутор е за българския пазар. Сред тях са:

Основни характеристики и функции, заложени в системите за периметрова охрана на Dahua:

  • Преминаване на линия – виртуална граница, която след като бъде прекрачена, задейства аларма;
  • Навлизане в зона – виртуална зона, която след навлизане задейства аларма;
  • Класифициране на обектите – автомобил, човек;
  • Елиминиране на фалшиви сработвания при засичане на движение – благодарение на интегрираната SMD технология за по-точно активиране на аларма при движение;
  • Комбинация от детекция на движение + високи нива на шум + преминаване на линия или навлизане в зона + др.;
  • Налична инфрачервена или видима подсветка и звуков сигнал или персонализирано звуково съобщение (при някои модели) за сигнализация на засечено нарушение на периметъра.

Ключови предимства на решенията за периметрова охрана на Dahua:

Висока точност и прецизност

Процентът на фалшиви аларми, задействани от малки животни, движението на дървета, сенки или ярки светлини, е значително по-нисък в сравнение с традиционните IVS решения.

По-голям обхват на детекция

Интегрираната технология изисква 64% по-малко пиксели за разпознаване спрямо традиционните IVS решения, което позволява на всяка камера за охрана на периметъра да покрива области на по-отдалечено разстояние.

Разпознаване на обектите

Системата има възможност да разграничава типа на задействане на алармата от човек или превозно средство. Могат да се задават правила за ограничаване на различни типове аларми, съобразно реалните изисквания.

Бързо търсене

Интегрираната функция „smart search“ позволява бързо търсене на видеозаписи по тип задействане – от човек или превозно средство. Така крайните потребители лесно и удобно могат да проследяват и анализират архивираната информация от алармени събития.

Системата позволява обединяване на всички използвани устройства и техните функции в единна интегрирана система, сървър-клиент базирана, която позволява преглеждане и обработване на всички аларми и данни, както и тяхното последващо обработване от оператор или администратор на оперативен или мониторинг център.

Почти всички функции и алармените събития от устройствата могат да бъдат приемани както на компютър така и в мобилно приложение, което прави използването им лесно и удобно по всяко време и неангажиращо за крайният потребител. Всеки с лекота може да наблюдава важните за него активи или зони и да получава всичката налична и необходима информация за настъпили нежелани събития.

Свържете се с нас за допълнителна информация

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl