Решението за видео верификация, базирано на приложението на OPTEX, защитава частен жилищен имот

Прогнозите сочат, че на всеки 1,5 минути в ЕС се извършва една кражба с взлом. Това е причина за нарастващата загриженост на собствениците на жилища и в България, особено тези, разположени в крайградските райони и отдалечените къщи, чието отдалечено местоположение може да ги накара да се чувстват по-уязвими.

Представяме Ви случаят с голям жилищен имот, чиито собственици се нуждаят от външно решение за сигурност, за да защитят достъпа до къщата си, както и до стопанските постройки и в крайна сметка да си осигурят спокойствие през нощта и когато отсъстват.

Самостоятелният имот, разположен в тихо село в провинцията, има отворена алея, водеща към главен път, и голяма задна градина, която е отворена към близките поля и не е оградена от всички страни, което го прави уязвим за потенциални натрапници. Градинската работилница - барака, отделена от къщата и съхраняваща ценно оборудване, също се нуждае от защита.

Настоящата система за сигурност на клиента е ограничена до LED прожектори с датчици за движение, камери и видео домофонна система на врата. Прожекторите и камерите продължават да се задействат от малки животни, сенки и дори промени във времето, смущавайки животните в близките имоти и са се превърнали в проблем за съседите. Притеснени, че постоянните задействания на светлината и шума засягат отношенията със съседите им, собствениците обмислят изключване на системата.

След консултация със собственика на жилището и преглед на имота, решението на OPTEX за VXI сензор/CMOD комплект e препоръчано и инсталирано, за да осигури високо прецизно откриване и висококачествена видеопроверка, така че собствениците да могат безопасно да проверяват алармите от своите смартфони, където и да се намират.

В основата на решението са високонадеждните възможности за откриване на най-продавания VXI сензор на OPTEX, който осигурява обхват до 12 м и зрително поле 90 °, като едно устройство е инсталирано за защита на алеята, а второ в задната градина, откривайки всеки, който се приближава до къщата или стопанските постройки. Важното е, че сензорът VXI е толерантен към малки животни и няма да се задейства, ако котки, язовци, лисици или по-малки кучета са в зоната за откриване. Неговият капацитет за откриване също не се влияе от променлива светлина, люлеене на растителността и промени във времето, което го прави идеален за описаните условия.

Плътно прилепнал към сензора е модулът CMOD камера, който се активира при задействане на сензора, изпращайки незабавно известие до сдвоените мобилни телефони на собственика чрез безплатното приложение OPTEX Vision. С отварянето на приложението собствениците могат да получат достъп до изгледа на живо и аудио* на VXI-CMOD и запис (две секунди преди аларма и 28 секунди след аларма) на събитието за проверка.

CMOD разполага с 180 ° панорамен изглед при 1080P HD, даващ пълен поглед над района от всички страни на имота. С вградените си инфрачервени светодиоди за нощно виждане и оборудван с микрофон за допълнителен звук, той позволява на собствениците да наблюдават в реално време ситуацията в цялата му площ.

Източник: www.optex-europe.com

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl